Roskat roskikseen -roskapartiot valmiina

SUL juoksutapahtumat ovat mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä ja sitoutuneet parantamaan tapahtumiensa ympäristövaikutuksia pitkällä tähtäimellä. Juoksijoille tämä näkyy parhaiten roska-asioissa.

Roskat herättävät myös julkisesti paljon huomiota, sillä joka vuosi järjestäjät saavat välittömästi juoksun jälkeen närkästynyttä palautetta kanssaulkoilijoilta, joista erästä blogikirjoitusta geeliroskia koskien lainaten: "Eihän tuolleen voi tehdä. Vaikka olisi kuinka kiire siinä juostessa, niin ei sitä pitäis muovia tai mitään muutakaan roskaa viskoa sinne luontoon. Parantaako se muka jotenkin sitä suoritusaikaa, kun sen roskan oikein tehokkaana nakkaa menemään?"

ROSKAT ROSKIKSEEN!

Tapahtumanjärjestäjä toki kerää roskat pois maasta ja reitti jää lopulta parempaan kuntoon kuin aikaisemmin, sillä mukaan nousee paljon muutakin, kuin juoksijoiden pois heittämää roskaa.

Ihan heti juoksijoiden kintereillä siivousta ei kuitenkaan voida tehdä. Onkin toivottavaa, että juoksijat tähtäävät kaikki roskat saatavilla oleviin roskiksiin - myös ne geelien pienet muovilirpakkeet. Jos roskista ei heti ole näkyvissä voi roskan kuljettaa seuraavalle. Roskakoreja on saatavilla runsaasti ja ne on sijoiteltu mahdollisimman hyvälle etäisyydelle esimerkiksi juomapisteistä.

HELSINKI CITY MARATHONIN & STREET RUNIN SIIVOUS

  • Tapahtuma-alueella on 12.8. siivouspartio, joka huolehtii Töölön Kisahallin, Mäntymäenkentän, Urheilukadun ja Telia 5G -areenan (entinen Sonera Stadium) siivouksesta tapahtuman aikana ja sen jälkeen.
  • Reitin neljällä juomapisteellä roskien siivouksesta huolehtivat pistettä hoitavat talkooporukat ja vapaaehtoiset, kun kaikki juoksijat ovat ohittaneet sen. Siivousalue on 1 km molempiin suuntiin juomapisteeltä. 
  • Reitti siivotaan jälkisiivouksena sunnuntaina 13.8 ja yhteistyökumppanimme Moppi toimii viimeisenä roskapartiona.
  • Mikäli maanantaina 14.8. vielä löytyy roskaa, voi siitä soittaa puh. 044-3350457 ja roskapartio käy hoitamassa viimeiset roskat pois annettujen koordinaattien avulla. Olemme kiitollisia myös kaikille ympäristöstä huolestuneille, jotka haluavat auttaa ja laittaa roskan lähimpään roskakoriin.  

Helsinki City Run, Naisten Kymppi, Helsinki City Marathon, Helsinki Street Run sekä Chiquita Minimarathon ovat Suomen Urheiluliiton järjestämiä tapahtumia, jotka ovat Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän kandidaatteja tällä hetkellä. Tapahtumien "paperityöt" on auditoitu jo huhtikuussa ja käytännön auditointi tehdään tapahtumapäivinä. Toivottavasti saamme silloin kertoa läpäisseemme ensimmäisen osan ja pääsemme kehittämään tapahtumaa ensimmäisten kolmen vuoden matkalle. 

Jos haluat auttaa ympäristöä ja osallistua roskatalkoisiin, ota yhteyttä maraton(at)sul.fi 

Kuva Berliinin maratonilta.

Lisätietoa Ekokompassista