HCM reitti ja reittiprofiili julkaistu

HCM reitti uusittiin vuodelle 2015. Tänäkin vuonna juostaan samalla reitillä ja maaliin tullaan edelleen Telia 5G-areenalle (ent. Sonera Stadium). Reitillä on pieniä muutoksia vuoteen 2016 verrattuna, lähinnä johtuen muuttuneista liikennejärjestelyistä ja tietöistä. Helsinki City Marathonin lähtöviiva on kuitenkin perinteisesti Mäntymäentieltä Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. 

Lähdön jälkeen ensimmäiset hyvin loivat nousut tulevat vastaan kilometrien 1-2 välillä (toisella kierroksella 26-27 km), joissa juostaan pitkin Mannerheimintietä aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Tämän loivan nousun päätteeksi päästään laskettelemaan pitkään laskuun Pikku-Huopalahden rantaan. Noin 5 kilometrin (30,5 km toisella kierroksella) kohdalla on loivaa nousua sekä laskua, ja 6 kilometrin (31,5 km toisella kierroksella) kohdalla lähdetään jyrkähköön laskuun.

Kahdeksassa kilometrissä (33,5 km toisella kierroksella), Lauttasaareen pääsyn jälkeen, on edessä nousu Länsiväylän päälle. Sitä seuraa pitkä lasku Isokaarta pitkin. 11-12 kilometrin paikkeilla (37 km) tulee eteen Lauttasaaren upea silta, joka on nousuvoittoinen.

Seuraavat mäet tulevat Siljan laivaterminaalin paikkeilla Laivasillantiellä kilometrien 17 ja 18 kohdalla, jossa on sekä loivaa nousua, että laskua. 19 kilometrissä on luvassa pitkä loiva lasku Puistokadulla ohi Kaivohuoneen ja Kaivopuiston.

Puolivälin jälkeen on pitkään tasaista ja päästään juoksemaan kaupungissa mm. Baanan läpi, ohi Musiikkitalon ja Kiasman, Kansalaistorin Power Zonen ja Töölönlahden rantareittiä. Vasta toiselle kierrokselle lähdettäessä, noin 26 kilometrin kohdalla on edessä nousua ja laskua Telia 5G-areenalle ja Auroran sillalle, jonka jälkeen päästään reitille toiselle kierrokselle.

Kaiken kaikkiaan HCM:n reitti on tasainen, sillä suurimmat korkeuserot ovat noin 20 metriä. Ympyräreittinä juostu reitti tasaa nousu- ja laskumetrit hyvin lähelle toisiaaan.

Helsinki City Marathonin reittiprofiili, katuluettelo, etenemisaikataulu ja kuvaus löytyvät nettisivuilta Info-sivuilta kohdasta reitti, lähtö & maali.