Helsinki City Running Day juostaan ensi vuonna 18.5.2019

Helsinki City Running Day yhdistää 2019 toukokuun 18. päivänä viisi eri juoksutapahtumaa. Jokaiselle on tarjolla riittävää haastetta, kun 18.5.2019 juostaan maraton, puolimaraton, maratonviesti, viiden kilometrin katujuoksu ja perheen pienimmille suunnattu Minimarathon.
 

Tapahtumat ja niiden lisätietoja:
                                                                                                                                                         
Helsinki City Run puolimarathon  (HCR)
 
 
Garmin Helsinki City Marathon  (HCM)
 
  
 
Helsinki City Marathonviesti
 
 
Helsinki City 5

Helsinki City Double
 

 
 Minimarathon  

  
**

YLEISIMMÄT KYSYMYKSET UUDEN PÄIVÄN TUOMISTA MUUTOKSISTA:

2019 vuoden tiedot päivittyvät pian

1. 2019 tapahtumien reitit: 
Helsinki City Marathon juostaan pitkälti samalla kehutulla reitillä, kuin aikaisemmin, eli se esittelee Helsingin kauneimmat merinäkymät ja toisaalta kaupungin ydintä. 
Helsinki City Marathonviestin reitti on sama kuin Helsinki City Marathonin. Osuudet ovat noin 15, 8, 7  ja 12 kilometriä, eli vaihtopaikat sijaitsevat noin 15, 23 ja 30 kilometrin kohdissa HCM:n reitillä. Vuonna 2019 ähtö tapahtuu HCM:n kanssa samaan aikaan. 
Helsinki City Runin reitti muuttuu urbaanimmaksi kuin koskaan ennen. Vuonna 2019 reitin loppuosa poistuu juoksijoiden toiveiden mukaisesti Keskuspuistosta.
Helsinki City 5 -katujuoksu lähtee Ruoholahdesta ja noudattelee puolimaratonreittiä.
Helsinki City Double yhdistää Helsinki City Runin ja Helsiki City Marathonin. Osallistujat juoksevat molempien tapahtumien reitit, saavat molempien tapahtumien tulokset sekä yhteenlasketun tuloksen.
Minimarathonin reitti on sama kuin edellisenä vuonna, eli se mutkittelee Eläintarhan kentältä Telia 5G Areenalle noin kilometrin mittaisena.
Kaikki reitit on suunniteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Tarkat reittikuvaukset löydät kunkin tapahtuman omalta sivulta. 

2. Tapahtumien aikataulut 2019 
Kisatoimisto ja Juoksu-Expo
Kisatoimisto ja Juoksu-Expo ovat avoinna perjantaina 17.5.2019 klo 9:00-20:00 ja lauantaina 18.5.2019 klo 8:00-14:00.
Kisatoimistosta haetaan jokaisen tapahtuman numerolaput. Kunkin tapahtuman numeroiden haku sulkeutuu noin 1,5 tuntia ennen tapahtuman lähtöä. B-halli on avoinna klo 15:30 saakka.
Kisapaita kuuluu hintaan kaikissa Helsinki City Running Dayn tapahtumissa. Ne haetaan Kisatoimiston B-hallista. Paitaa ei toimiteta jälkikäteen.

Juoksujen lähtöaikataulut la 18.5.2019:
klo 9:00 Norlandia Minimarathonin lähdöt nuoremmista sarjoista alkaen. Lähtöpaikka Eläintarhan kenttä.
klo 11:30 alkaen  Helsinki City Run -puolimarathonin 1. lähtöryhmä, jonka jälkeen 10 minuutin välein seuraavat ryhmät. Lähtöryhmiä on viisi. Lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. 
klo 15:00 Garmin Helsinki City Marathon. Lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas.
klo 15:00 Helsinki City Marathonviesti. Ensimmäisen juoksijan lähtöpaikka Mäntymäentie, Paavo Nurmen patsas. Muut osuudet lähtevät osuuksien vaihtopaikoilta. 
klo 15:15 Helsinki City 5. Lähtöpaikka Ruoholahden tori HUOM! Varaa runsaasti aikaa siirtymiseen. Tavarasäilytys Ruoholahden torilla, josta se siirtyy Telia 5 G Areenalle juoksun aikana.

3. Juostaanko kaikki tapahtumat yhtä aikaa - tuleeko reitille ruuhkaa?
Tapahtumat lähtevät matkaan lomittain. Reitit ja lähtöajat suunnitellaan siten, että kohtuutonta ruuhkaa tai juoksuhidasteita ei tule syntymään. Osa juoksuista menee aikataulullisesti päällekkäin, mutta juoksijat eivät kohtaa reiteillä. 2018 vuonna tehtyjen uudistusten tarkoituksena on lisätä juoksijamäärää pitkällä tähtäimellä. Suurempi juoksijamäärä nostaa tunnelmaa ja mahdollistaa entistäkin paremmat palvelut juoksijoille. 

4. Miten hinta määräytyy ja mitä se sisältää?
Hinnat ja mitä hinta sisältää löytyy kunkin tapahtuman ilmoittautumisen yhteydessä. Hinnat nousevat portaittain kohti kevään tapahtumaa. Maksutapana voi käyttää myös yleisimpiä liikuntaetuja Marathonviestiä ja Minimarathonia lukuunottamatta.

5. Haluan vaihtaa tapahtumasta toiseen, miten toimin?
Mikäli olet jo ilmoittautunut 2019 tapahtumaan, mutta haluat ilmoittautua toiseen tapahtumaan, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi.
Vaihtaessasi pidemmälle matkalle maksat vain erotuksen maksamasi summan ja esim. HCM:n sen hetkisen hintaportaan välillä. Maksu tapahtuu pankkisiirrolla tai liikuntaetumaksulla, joista lähetetään kuitti osoitteeseen maraton@sul.fi
Mikäli haluat vaihtaa lyhyemmälle matkalle esim. maratonilta puolimaratonille, muistathan myös mainita sähköpostin yhteydessä uuden tavoiteaikasi. Huomaathan että emme palauta osallistumismaksuja missään tapauksissa.

7. Haluan lisätietoja tietystä tapahtumasta, miten sen löydän?
Tapahtumakohtaiset lisätiedot, ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin tapahtuman sivulta (ylempänä sivulla linkki lisätietoihin).

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.